Конференції
Система автоматизації вакуум-апаратів І продукту
Ефективність процесу варіння утфелю характеризується величиною і рівномірністю кристалів, процентним вмістом їх в утфелі, тривалістю варіння, масою звареного утфелю. Ці показники залежать від багатьох вхідних і проміжних величин, таких, як хімічний склад і зміст домішок у сиропі, розрідження, температура пари, перенасичення цукрового розчину на різних стадіях процесу. Найкращі умови протікання кристалізації створюються шляхом стабілізації розрідження в апараті, підтримки заданого рівня сиропу при уварюванні його до заведення кристалів, дозування сиропу, що підкачується, по програмі, це забезпечує найбільшу швидкість росту кондиційних кристалів за
рахунок підтримки заданого перенасичення розчину. Система автоматизації, впроваджена на ТОВ "Суми-цукор",є помічником апаратника і не передбачає повногоциклу варки в автоматичному режимі, а скорочуєчас варіння на основних стадіях та забезпечує стабілізацію параметрів
технологічного процесу.